Istanbul!
Blijf op de hoogte en volg Sanne
19 September 2012 | Turkije, Istanbul
Inmiddels zit ik al een paar daagjes in Istanbul. Wat een geweldige stad! Het is echt bizar druk, bizar groot, bizar mooi (op sommige plekken) en vooral een bizarre mix van alle soorten mensen. Laat ik beginnen bij het begin. Na afscheid te hebben genomen van mijn lieve gezinnetje en vriendinnen stapte ik met een raar gevoel in het vliegtuig. Ik had super veel zin om aan het avontuur te beginnen en alles op me af te laten komen, maar vond het ook stom om iedereen zo achter te laten. Eenmaal gesetteld in het vliegtuig bleek ik naast een meisje te zitten uit Rotterdam die aan dezelfde uni gaat studeren als ik. Het was meteen heel gezellig en fijn alvast iemand te kennen. Aangekomen in Istanbul hoefde ik dan ook niet alleen op mijn bagage te wachten. Wel werd zij opgehaald en moest ik met de shuttle bus richting Taksim, het bekendste plein en centrum van Istanbul.
Toen ik aankwam bij de shuttle bus bleek deze vol te zitten, maar blijkbaar keek ik heel wanhopig en regelde de chauffeur een plek voor me naast hem. Ik zat dus helemaal voorin en had het beste uitzicht dat je maar kan hebben! Vanachter het grote raam kon ik dus de stad bekijken waar ik de komende maanden ga wonen. Ik keek mijn ogen uit, vooral ook doordat het verkeer echt ongelofelijk chaotisch was. Iedereen rijdt kriskras door elkaar, er werd constant van rechts ingehaald en er werd de hele tijd getoeterd. Ik weet vanaf dat moment in ieder geval 200% zeker dat ik niet achter het stuur ga zitten hier.
Eenmaal gearriveerd in Taksim moest ik nog een hele tijd wachten op mijn huisbaas, die me daar kwam oppikken. Op dat moment kreeg ik wel de kriebels, zou hij wel komen opdagen? Bestaat het huis wel waar ik al voor betaald heb? Wel heb ik door daar bijna een uur te zitten wel al veel mensen gezien. Het is zo raar dat je eerst een vrouw voorbij ziet lopen volkomen gesluierd in Boerka en vervolgens daar achter een vrouw in een kort rokje met een té opgemaakt gezicht. Toen uiteindelijk mijn huisbaas aankwam met de auto en we kennismaakten voelde het meteen goed. Een heel aardige man, genaamd Uner Suner. We kwamen aan en toen ik het appartement in wilde lopen werd ik tegengehouden. Ik moest van hem plasticzakjes om mijn schoenen doen, want de vloer moest wel schoon blijven! Het appartementje is erg mooi en er is echt alles. Afwasmachine, tostiapparaat, waterkoker echt alles! Mijn kamer is ook chill, best groot met een bed, bureau, kledingkast en nog een kastje. Ik krijg nog een kleed om het gezelliger te maken.
Ik woon samen met 3 leuke meiden, 2 frans en 1 duits. Ze boden me meteen van alles aan en vroegen of ik de dag daarna mee ging om Istanbul te verkennen! Uiteindelijk ben ik dus de dag daarna Istanbul in gegaan met een groepje. We zijn naar de Grand Bazar geweest, de Spice Bazar en hebben heel lang geluncht en turkse thee gedronken op een leuk binnenplaatsje. De Bazars waren beiden echt enorm! Op de Grand Bazar vond ik de lampen, sjaals en het servies heel erg mooi. En de Spice Bazar lag vol met allemaal kruiden, verse theeën en noten. Ik ga daar zeker nog vaker terug! Toen we thuiskwamen hebben we gegeten en gedronken in de tuin (jaaa, we hebben een tuin! Heel fijn, maar jammer van de zwerfkatten die er rondlopen. We moeten goed opletten ze buiten te houden, want ze hebben al een heel brood van me opgegeten haha). Toen we in de tuin zaten kwamen er steeds meer mensen van verdiepingen boven ons bij zitten, en uiteindelijk zaten we met een super grote groep en heb ik al veel erasmusstudenten uit onze flat leren kennen!
De dagen daarna ben ik vooral opgetrokken met het meisje uit het vliegtuig en hebben we de Princess Islands ontdekt. Na lang zoeken hebben we een plekje gevonden waar je heerlijk kunt zonnen en een mooi uitzicht hebt op de zee én Istanbul! Zaterdagavond hadden we een meeting met studenten van de Universiteit waar ik naartoe ga. Was heel gezellig!
Morgen ga ik dan echt naar de Universiteit en begint het registeren, het regelen van de residence permit, een turkse sim card en ik hoop heel erg dat ik alle vakken kan gaan volgen die ik van plan ben! Jullie horen nog of het gelukt is
Veel liefs!
19 September 2012 - 09:02
Jessie:
Lieve Soes,
Wauw wat een uitgebreid verhaal en super leuk om te lezen, wat je met puss in boots ogen toch allemaal weer voor mekaar kan krijgen ;) Super chill dat je huisje zo goed heeft uitgepakt! Wel fijn om een goed appartement te hebben, en ach jah dan maar zwembad plasticjes om hihi Geniet nog van je vrije daagjes en misschien kan je een zwerfkatje adopteren? :P Ben benieuwd hoe het studeren en je vakken zijn! Tot snel spreeks!
Liefs! -
19 September 2012 - 10:51
Kim:
Sannnieee liefiee! Super leuk allemaal. En mooi huis/appartement. Geniet van je dagen/weken/maanden! Als het goed is stuur ik binnenkort ook even foto's van mijn avontuur in Lille =). Enjoy! Liefs -
19 September 2012 - 10:51
Kim:
19 September 2012 - 15:05
Lotte:
Wat leuk om te lezen Sanne! Ook super leuk dat het al zo goed klikt met zoveel mensen daar! Hopen dat 't lukt met de vakken!:) -
29 September 2012 - 16:19
Jasmijn:
Hey, mag ik je vragen hoe je jouw appartement hebt gevonden in Istanbul? Heb je een site voor me? -
02 Oktober 2012 - 23:26
Anne:
Hey San! Eindelijk heb ik je blog eens kunnen lezen. Wat een mooi huis heb je!! En wat klinkt het allemaal goed! Even snel doorlezen naar de rest van je blogs!